Još jedan utorak…

Trening utrokom često najavimo kao „dan kada smo rezervisali stepenice u podnožiju Sata na tvrđavi“. Tu smo već četiri godine svakog utorka bez obzira da li je vedro ili oblačno, da li pada kiša ili sneg, da li je sat pomeren unapred ili unazad. Tu smo svakog utorka i trening se zaista uvek održava. Uvek će neko biti tu i imaćeš društvo za dobar trening od 30 minuta za nula dinara, dva puta nedeljno.

Kroz vreme se formirala mala ekipa i u duhu November Project-a volimo da se zovemo pleme. Naše pleme se menja kroz vreme, nekad nas ima više nekad manje, ali tu smo. Svi smo različiti po godinama, zanimanju, hobiju, visini, težini, sportisti, rekreativci, u dobroj kondiciji ili ne baš tako dobroj… Razlike su dobre! One nas čine boljim jer jedni od drugih možemo mnogo toga da naučimo i da budemo bolji ljudi.Ono što se ne menja je otvoren zagrljaj za sve koji dođu, podrška za redovno treniranje kako bismo postigli  ili održali kondiciju, kako bismo bili zdravi i zadovoljni sobom. Zamisli da imaš veliku familiju i da njeni  članovi žive rasejani po celom svetu, trenutno u 43 grada i da ima tendenciju da nastavi da se širi. I ako te put nanese u bilo koji od ta 43 grada ti znaš da tamo imaš nekog svog , ko će te dočekati raširenih ruku. Svet tada izgleda mnogo manji nego što jeste, zar ne!? Tako izgleda biti deo November Project porodice.

Većini je poznat onaj osećaj kada želi da se pokrene, redovnije vežba, bude zadovoljniji svojim zdravljem, izgledom.Možda  bi probao neki novi način rekreacije, bio više na otovrenom. Kada ne bi morao da se uklapa u večernje termine koje bi nekada radije proveo sa društvom ili porodicom. Kada te izgovori pobede jer  sam teško održavaš kontinuitet ili odustaješ u startu. U tome je tajna našeg malog plemena. Mi smo tu jedni za druge da započnemo dan na najbolji način, da podržimo kontinuitet u vežbanju i iznad svega da to uradimo na zabavan način. Zajedno lakše pobeđujemo izgovore i zajedno pravimo te slatke male pobede nad samim sobom, jer ako uspeš da pobediš sebe u malim bitkama ni velike ti neće biti problem.

Dakle, utorak, 29.august 2017. rezervisan za stepenice u 6:30. Neki su redovni ne propuštaju ni jedan trening, neki mogu doći samo kada su na godišnjem odmoru a žive u gradu, a neki  kada dođu iz inostranstva u posetu rodbini. Svi znaju da će utorkom u Novom Sadu odraditi dobar trening na stepenicama tvrđave i da trening počinje tačno u 6:30. Danas su noge tapkale gore-dole, ali smo odmorišta iskoristili za trbušnjake. Trening smo završili zajedničkom vežbom na platou ispred Sata čisto da još malo uživamo u pogledu na naš grad. Mi smo naš Dan napisali velikim slovom. Meni lično jutros nije bila potrebna kafa po dolasku na posao. A verujem da je mnoge nervirao moj osmeh jer svoj još nisu stigli da probude.

Taj osećaj zadovoljstva se proteže kroz ceo dan jer si već odradio svoj trening koji ti da energiju za bilo šta što te čeka,  smejao se pri tome sa dobrom ekipom koliko god možda bio neraspoložen, zreo za godišnji odmor ili u otporu što si se vratio sa istog. Pozivamo te da se pokreneš i da nam se pridružiš. Dođi da proveriš da li smo u pravu kada pričamo o radosti malih pobeda i kako nas one čine boljim ljudima. A ako smo mi bolji i svet oko nas će biti bolje mesto.

Samo se pojavi! Vidimo se. 🙂

Milica

Posted on: August 29, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *